Woksoep met asperges,krab en mihoen

Snij de onderste stukje van de asperge en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en snij ze in stukjes van ca. 3 cm. Pel en snipper de tenen knoflook. Snij de krabsticks in kleine stukken. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes. Maak de peper schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snij de peper in ringen. Week of kook de mihoen volgens de verpakking. Spoel de mihoen goed af met koud water.

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook met de peper even aan. Voeg de asperges toe en roerbak ze op middelmatig vuur in ca. 8 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe als de pan te droog wordt. Voeg de krabstukken, de vissaus en de suiker toe en bak alles al omscheppend ca. 1 minuut mee. Voeg de geweekte mihoen en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Breng de soep op smaak met zout en roer de bosuitjes erdoor. Hak de koriander fijn en strooi dit over de soep.

Keer terug naar Recepten