Terrine van asperges en gerookte zalm

saus

Maak eerst de saus door de crème fraîche glad te roeren met de mosterd, suiker en citroensap. Voeg de verse dille toe en breng op smaak met peper, zout en suiker. De heldere of geklaarde visbouillon verhitten en de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toevoegen. Goed laten oplossen en niet meer koken! Vervolgens door een doek zeven en op ijs laten afkoelen totdat de gelei begint te hangen (d.w.z. dikker begint te worden). Bekleed de vorm met plasticfolie, zodanig dat het ruim over de rand van de vorm hangt (denk eraan, geen vouwen etc.!). De gerookte zalmplakken door de hangende gelei halen en de vorm ermee bekleden. Zorg dat er aan beide zijden ruim zalm over de rand hangt. Vervolgens een laagje goed uitgelekte en afgedroogde asperges, die door de gelei zijn gehaald, om en om in de vorm leggen. Een beetje gelei erover gieten en met gerookte zalm afdekken. Zo doorgaan totdat de hele vorm is gevuld. Nu met de overhangende zalm de vorm afsluiten, er nog wat gelei op gieten en de vorm met de overhangende plasticfolie dicht maken. In de koelkast circa 2 uur laten opstijven. De vorm nu even in een heetwaterbad zetten en de terrine lossen op een snijplank. Het plasticfolie verwijderen, met een scherp mes, gedompeld in heet water, plakken van de terrine snijden en die op borden dresseren. Garneren met een takje dille en druppels dillesaus

Keer terug naar Recepten