Tempura met een sweet-peppersaus

Maak eerst het beslag door de bloem te vermengen met het ijskoude water en glad te roeren. Het beslag op smaak brengen met peper, zout en vijfkruidenpoeder. Het beslag moet zo dik zijn dat het de bolle kant van een lepel bedekt. Maak nu de saus door de sjalotjes samen met de knoflook in wat olie aan te bakken, zonder te kleuren. Voeg nu de fijngesneden puntpaprika en de lombok erbij en laat alles op matig vuur bakken. Voeg de suiker eraan toe en eventueel wat zout. Blus af met het limoensap en laat afkoelen. Laat de asperges goed uitlekken. Goed afdrogen met keukenpapier en door wat tempurameel wentelen. Voeg aan het beslag op het laatst het stijfgeklopte eiwit toe. Vervolgens de asperges stuk voor stuk door het beslag halen en met een paar tegelijk in hete olie krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en alle drie de soorten op bordjes rangschikken. De sweet-peppersaus in kleine schaaltjes apart serveren.

Keer terug naar Recepten