Salade van geroosterde aardappels met asperges

Ingrediënten

Dressing

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels. Snijd ze in de lengte door en daarna in parten van 1 cm. Pel de ui en snijd hem in parten van gelijke dikte. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges af en snijd ze daarna in stukken van 3 tot 4 cm. Smelt de boter in een steelpan. Laat de artisjokharten uitlekken. Vet een braadslee licht in met een beetje boter. Doe de aardappels en ui in de slee met de tijm. Schep de gesmolten boter erover en zet de slee een richel boven het midden in de oven. Bak de aardappels 15 minuten. Haal de slee uit de oven. Draai de parten aardappel om en voeg de aspergestukken toe. Zet de slee nog eens 15 minuten in de oven, of tot de aardappels goudbruin en knapperig zijn en de punt van een mes er makkelijk in gaat. Klop een dressing van alle ingrediënten. Haal de slee uit de oven, doe de inhoud over in een schaal en meng de dressing en artisjokken erdoor. Garneer de schotel met tijm en bestrooi naar smaak met zout en peper.

Keer terug naar Recepten