Kruidenflensjes met groene asperges

Klop met de mixer in een kom de eieren met de bloem, de melk, 2 el geitenkaas en peper en zout tot een glad beslag. Hak de Provençaalse kruiden fijn. Meng de kruiden door het beslag en laat het 10 minuten staan. Snij intussen het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en kook ze in 8 minuten in ruim water met zout beetgaar. Laat de asperges in een vergiet uitlekken. Verhit op een matig vuur 1 theelepel olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en een deel van het beslag erin lopen. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Bak het flensje aan één kant tot de bovenkant bijna droog is, keer het en bak de andere kant heel lichtbruin. Laat het flensje op een (warm) bord glijden. Bak op dezelfde wijze de andere flensjes, tot het beslag op is, ongeveer 8 stuks. Verdeel de asperges over de flensjes en laat ze iets oversteken. Bestrooi de asperges met de rest van de kaas en druppel er wat olie over. Sla de onderkant van het flensje over de asperges en rol het flensje op. Garneer eventueel met een takje kruiden. Lekker met warm geroosterd brood en boter.

Keer terug naar Recepten