Hartige taart met groene asperges

Snij het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en kook ze in 8 minuten in ruim water met zout beetgaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen. Hak de walnoten fijn. Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout, 1 ei, zonnebloemolie, water en de fijngehakte walnoten toe. Kneed alles snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm met een doorsnede van 24 cm. in met de boter. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 26 cm. Bekleed hiermee de taartvorm. Leg de asperges in de taartvorm. Klop in een kom 2 eieren los met de koffieroom. Breng op smaak met zout en peper. Schep de geraspte kaas erdoor en giet het eimengsel over de asperges. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar.

Keer terug naar Recepten