Aspergesoep met bier

Schil de asperges en snijd ze in stukken van ca. 1½ cm. Leg de aspergestukjes in een pan en giet het water erop. Breng aan de kook, draai het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Neem na 5 minuten de pan van het vuur en laat de stukjes nog 10 minuten nagaren. Schep de aspergestukken uit het kookvocht en leg ze op een schone theedoek. Zeef het kookvocht en laat het tot twee derde inkoken. Klop ondertussen de slagroom halfstijf. Giet het bier bij het aspergekookvocht en neem de pan van het vuur. Doe de eierdooiers in een kom en klop ze tot een luchtige massa. Roer er beetje voor beetje het asperge-biervocht door. Doe alles terug in de pan en zet deze op laag vuur. Roer tot de massa begint te binden. Neem de pan weer van het vuur en roer er achtereenvolgens de kerriepoeder, de aspergestukken en de slagroom door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Keer terug naar Recepten