Asperges in bladerdeeg met asperge-eiersaus

saus

De oven voorverwarmen op 180°C. De bladerdeeg plakjes uitleggen op het werkvlak en licht met losgeklopt ei bestrijken. De zalm of ham erop leggen en eventueel de zalm kruiden met zout en peper. De randen vrij laten. De asperges op lengte snijden, iets kleiner dan de bladerdeegplakjes en op de zalm of ham leggen. Vervolgens oprollen en op een bakplaat met vetvrij papier leggen met de naad aan de onderzijde. Bestrijken met losgeklopt ei en in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. In de tussentijd de afgesneden aspergestukken in de mixerblender fijn pureren met een ½ glas witte wijn. Aan de kook brengen en even laten inkoken. Van het vuur de eidooiers erdoor kloppen en au bain marie (in een heetwaterbad) opkloppen tot een roomachtige, gebonden massa. Giet de warme gesmolten boter geleidelijk bij deze massa en blijf kloppen totdat alle boter is opgenomen. Op smaak brengen met peper, zout en een snufje cayennepeper. De saus tot gebruik warm houden op een niet te hete plaats (anders gaat hij schiften). De bladerdeeg-aspergerolletjes op voorverwarmde borden plaatsen en de saus ernaast serveren.

Keer terug naar Recepten